Welkom bij Koffie Arabica
 
(0 item) - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Op zoek naar de perfecte koffie

Koffie boomDe koffieboon is fruit

De koffieboon is fruit. Het eigenlijk het zaad van een kers soort. Koffie bomen produceren bessen, genaamd koffie kersen. Deze fruitsoort is groen en elke vrucht heeft gebruikelijk 2 bonen. Koffiekersen worden helder rood als ze rijp zijn en moeten worden geplukt.

 

Fermentatie

Deze zaden of bonen van het fruit gisten of worden dan gefermenteerd zoals druiven om wijn te maken maar het eind resultaat is verschillend. Nadat de koffie boon is gescheiden van het fruit blijft het liggen in een laag plantaardige gom. Het gisten vernietigt de gom die de boon omgeeft. De vloeibare gom, indien deze niet wordt verwijderd, zal de goede smaak van de koffie verhinderen. Zoals de wijndruiven, ontneemt koffie de unieke karakteristieken van de landstreek en het klimaat. Deze karakteristieken hangen af van de hoogte, klimaat en regen, grondeigenschappen en de aangenomen methode van verwerken van de bonen.

 

Oorsprong

We zullen de oorsprong nagaan van de eenvoudige koffieboon van zijn ontdekking tot de goederen markten in de wereld , de branderijen, de barista's en uiteindelijk tot het kopje dat synoniem wordt beschouwd met sociale contacten, met vrienden, familie of zakelijke collega's.

 

koffiebonen

De geschiedenis en de ontwikkeling van deze drank, handel, politieke intriges alsook de uitdrukking van welvaart en rijkdom. Koffie wordt terug gespoord tot de negende eeuw toen de koffie als eerste werd ontdekt in de hooglanden van Ethiopië. Van uit Ethiopië de koffie verspreidde zich naar Egypte en Yemen. Het was in Arabië dat koffie bonen voor het eerst werden geroosterd en dat koffie werd gezet zoals het vandaag de dag nog steeds gebeurd.

Van Arabië werd de koffie boon geëxporteerd naar Italië en het eerste koffie huis in Europa werd geopend in 1645. De handel die werd bedreven tussen Venetië en Noord Afrika, Egypte en het midden oosten bracht vele goederen naar de Venetiaanse haven inclusief koffiebonen. Vanuit Venetië de koffie werd geëxporteerd naar de rest of Europa.

 

Hollanders

De Hollanders waren de eerste die op grote schaal koffie bonen importeerden en ze behoorden bij de eersten die het Arabische export verbod omzeilden van koffieplanten en niet geroosterde zaden toen Pieter van den Broeck zaden smokkelde van Aden naar Europa in 1616.

 

Java

De Hollanders maakten later met deze zaden koffie plantages in Java en Ceylon. De eerste export van koffiebonen uit Indonesië gebeurde in 1711. Dank zij de inspanning van de British Oost Indië Company werd koffie ook bekend in Engeland. Koffie werd bekend in Frankrijk in 1657 en in Australië en Polen na 1683 en na de slag om Venetia, toen koffie bonen werden veroverd op de voorraden van de verslagen Turken.

 

Maromas

koffiebonen geroosterdMaromas koffiebonen gaan in oorsprong terug tot de wortelen van de koffie cultuur in Dubai en expandeert dit tot een internationaal Portfolio van verschillende koffie mengsels en soorten en koffie gerelateerde producten. De koffiebonen worden echter gebrand in Italië. Waar anders wordt espresso het beste geroosterd ?

Maromas is niet een oud klassiek bedrijf maar een modern team van koffie wereld professionals. Met het doel de hoogste internationale standaard neer te zetten en perfectie in 100 % Arabica koffie en koffie blends.

Echter de smaak van de gebruiker bepaalt.